Ένας φανταστικός προορισμός

Όσο φιλόδοξος και είναι κάποιος, η κορυφή που επιθυμεί να φτάσει, δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στην πραγματική ανακάλυψη των δυνατοτήτων του.

Στεκόμενος στο βάθρο των νικητών, με το χρυσό μετάλλιο στα χέρια, όλα δείχνουν αναμενόμενα και δικαιωματικά.

Στο χώρο των ¨αποδυτηρίων” ωστόσο, η πληρότητα λείπει…

“Και τώρα, τι ?” αναρωτιέσαι?

Το δυσκολότερο σημείο κάθε “διαδρομής” δεν είναι ούτε η προετοιμασία, ούτε καν ο ίδιος ο “αγώνας”, αλλά η απόκτηση μιας αίσθησης προορισμού που θα αποφέρει πληρότητα, όχι στο τέλος της διαδρομής, αλλά σε κάθε βήμα της.

Ένας σκοπός που παράλληλα με τη προσωπική μας εξέλιξη, θα συμπαρασύρει μαζί και όλους τους γύρω συνανθρώπους μας.

Ένα στίγμα που ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξουμε να κινηθούμε προς αυτόν, θα εκδίδει καθημερινές “επιταγές” χαράς, ενάντια στη ρουτίνα.

Υπάρχει αλήθεια κάποιος “πραγματικός” λόγος που δραστηριοποιούμαστε στην καθημερινότητα μας, αν εξαιρέσουμε τη βιοποριστική μας εξυπηρέτηση?

Υπάρχει κάτι που μας ωθεί να λειτουργήσουμε-δημιουργήσουμε, ως προσωπική και ψυχική έκφραση?

Η πολυπόθητη “αλλαγή” που όλοι επιζητούμε, βρίσκεται κρυπτογραφημένη στον περιορισμένο χρόνο των “αμετάβλητων υποχρεώσεων” που υπάρχουν ανάμεσα στην επαγγελματική και την πνευματική ατζέντα όλων μας.

Πως είναι αλήθεια δυνατόν, η ροή των σκέψεων μας να αλλάξει όταν εμείς η ίδιοι δεν κάνουμε μια απόπειρα να εστιάσουμε σε κάτι “μεγαλύτερο” από τις ανάγκες μας?

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες τις καθημερινότητας ως προς τη διαβίωση και επιβίωση μας, η αναγκαιότητα καλλιέργειας των πνευματικών δυναμικών μας, είναι επιβεβλημένη για τη συνέχιση του είδους μας.

Οι ιδανικότεροι εκπρόσωποι της εποχής, βρίσκονται εδώ και είναι ο καθένας από εμάς.

Ο προορισμός είναι η επανάκτηση της ευτυχίας σε κάθε μας βήμα και όχι μόνο σε γιορτές, επετείους και Σαβ/κα.

Ο ορισμός μιας κουλτούρας, που μέσα από το λιγοστό χρόνο του καθενός, θα καλλιεργήσει όχι το μέλλον, αλλά το παρόν ενός επιπέδου με αυτό που πραγματικά ο καθένας μας φέρει.

Μια ιδέα που ενώ θα υπηρετείται ατομικά, το όφελος θα είναι συλλογικό, εθνικό και οικουμενικό.

Ένας προορισμός που δεν θα ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου όπως ένα μετάλλιο, αλλά αντίθετα θα σε προδιαθέτει να σηκώνεσαι αντί να αλλάζει πλευρό, μόλις χτυπά το ξυπνητήρι σου.

Αυτή είναι η ανάγκη του καθενός μας, να ξαναζωντανέψει το πνευματικό του ενδιαφέρον και να δει σταδιακά την καθημερινότητα του να εξελίσσεται, παράλληλα με τον ίδιο.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού και του κόσμου σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.