Μια φανταστική εβδομάδα

Επτά “διαφοροποιημένες” από τη συνηθισμένη έννοια της καθημερινότητα ημέρες, συνθέτουν τη μεγάλη εβδομάδα.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες, όλοι μας καλούμαστε να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας απέναντι στο κόσμο ολόκληρο και όχι μόνο στον εαυτό μας.

Μια στάση που υποδειγματικά χαράχτηκε και περπατήθηκε από μια φανταστική εκδοχή της ανθρωπότητας…τον Ιησού.

Μια πορεία ενός “θνητού” ανθρώπου, που μέσα από ένα σύνολο γεγονότων, ξεπέρασε τις κατασκευαστικές του αντοχές ως άνθρωπος και έγινε Χριστός.

Μέσα από πλήρη ταπεινότητα, ανέδειξε μέσα από τις πράξεις του, ένα τρόπο ζωής που έγινε θρησκεία, ένα είδος έκφρασης που είχε ως πυξίδα του μόνο την αγάπη και ένα θάνατο που οδηγήθηκε σε ανάσταση.

Μέσα στην καθημερινότητα της τότε εποχής, Εκείνος μέσα από τις πράξεις του απέδειξε “ρεαλιστικά” την δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης, ακόμη και σε όσους για τους δικούς τους λόγους, τον μίσησαν.

Ίσως αυτή η εβδομάδα, να είναι μια φανταστική ευκαιρία που προσφέρεται απλόχερα σε όλη την ανθρωπότητα, σε όλες τις φυλές, σε όλα τα χρώματα, σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα και σε όλες τις ηπείρους και χώρες, να μιμηθούν το παράδειγμα Εκείνου.

Ένα παράδειγμα που ενώ στον καθένα μας “μιλάει” διαφορετικά, σε όλους μας είναι το ίδιο!

Το αντίστοιχο μονοπάτι, το περπατούν καθημερινά πολλοί “απλοί” και “συνηθισμένοι” άνθρωποι, το ίδιο ταπεινοί, το ίδιο δοτικοί και το ίδιο “ιεροί” με Εκείνον.

Είναι όλοι αυτοί που η φωνή της ψυχή τους, είναι δυνατότερη από το φόβο της λογικής.

Δεν κάνουν θαύματα όπως Εκείνος θεραπεύοντας τυφλούς και λεπρούς, παρά μόνο “δημιουργούν” χαμόγελα στα πρόσωπα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και αρκετά συχνά όποιον αγκαλιάζουν τον κάνουν να ανακουφιστεί.

Σε αντίθεση με το αντίθετο της, η Αγάπη και όλα τα έργα που απορρέουν από αυτή, δεν έχουν συμβατότητα με τη “διαφήμιση” και τις ανακοινώσεις.

Ο λόγος? Αποτυπώνονται κάπου που αποκλείεται να ξεχαστεί μέσα στο χρόνο.

Στη συνείδηση και στη καρδιά, ο κώδικας του Ιησού και ο δικός μας είναι ίδιος!

Ίσως αυτό να αρκεί, για να μας κατευθύνει στο να συ γράφουμε στις καρδιές των ανθρώπων και όχι στο μυαλό, καθώς το ένα είναι εντύπωση και το άλλο βίωμα.

Και αν η λύση για ΟΛΑ, είναι τόσο απλή και λέγεται αγάπη?

Εκείνος πριν 2000 χρόνια, απέδειξε πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει φανταστικός μέσα από τον τρόπο ζωής του.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε προ(σ)καλώ να αναλογιστείς τι θα γινόταν στον κόσμο μας αν όλοι μας “δοκιμάζαμε” το δικό του “πολίτευμα” και της δικές του “απόψεις” τόσο για να εκφραστούμε, όσο και να “διαδηλώσουμε” ενάντια σε οτιδήποτε “εχθρικό”.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του κόσμου μας…την καλύτερη

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.