Μια φανταστική αλήθεια

Ο καθένας από εμάς, διανύοντας τα διάφορα στάδια της ζωής του, περνά από καταιγίδες αμφιβολιών και τυφώνες φόβων, που σφυρηλατούν μια διαφοροποιημένη οπτική.

Μια οπτική που όπως και οι φακοί επαφής, προσαρμόζουν την αντιληπτικότητα, στις προσωπικές ανάγκες και τα τρέχοντα δεδομένα της εκάστοτε εποχής και καθημερινότητας.

Πόση “πραγματική” απόκλιση ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτούς τους “φακούς αντιληπτικότητας”, ανάμεσα στο σύνολο των ανθρώπων της κοινωνίας και της ανθρωπότητας?

Όλοι μας, εξακολουθούμε να περπατάμε καθημερινά, ενάντια στην σωματική και πνευματική κόπωση, αντιμετωπίζοντας νέες επιδρομές φόβων, προκλήσεων και δοκιμασιών, χωρίς ωστόσο να σταματάμε το “κουπί”.

Ο δρόμος που βαδίζουμε, όσο διαφορετικός και αν παρουσιάζεται, είναι κοινός και ονομάζεται ζωή.

Πονάμε το ίδιο, νοιαζόμαστε το ίδιο, ανησυχούμε το ίδιο, φοβόμαστε το ίδιο..

Μια φανταστική αλήθεια είναι όλη η ανθρωπότητα είναι μια οικογένεια, η γη είναι το σπίτι και οι ήπειροι η γειτονιά, με διαφορετικά ήθη και έθιμα,φορεσιές, θρησκείες αλλά και χρώματα δέρματος.

Μια ανθρωπότητα που κινείται προς την ολοκλήρωση και επειδή εξαρτάται από τον καθένας μας, το “παιχνίδι” δεν έχει ενδιαφέρον αν δεν συμμετέχουν όλοι.

Ο καθένας από εμάς, είναι μια ατομική εκπροσώπηση της ανθρωπότητας.

Ο καθένας από εμάς, είναι θεμελιώδης πυλώνας στη σύσταση και οικοδόμηση, του πραγματικού ορισμού του πνεύματος, μέσω της ύλης.

Ο καθένας από μας, αποτελεί την απάντηση που η εποχή μας ζητάει.

Εσύ, είσαι αυτός/η που θα σμίξει τα φαινομενικά αντίθετα,

Αυτός/η, που μέσα από την καθημερινότητα του θα εμπνέει τους γύρω του,

Αυτός/η, που θα διδάσκει μέσα από το ενδιαφέρον του για τους άλλους, μια νέα ιστορία, μια νέα θρησκεία, ένα νέο πολίτευμα.

Την ώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν, ποια παρουσία μπορεί πραγματικά να είναι περισσότερο ελπιδοφόρα, από ότι η αυθεντικότητα σου?

Αν οι πρόγονοι μας, έδωσαν τα φώτα σε όλο τον κόσμο, γιατί δεν το κάνουμε και εμείς?

Αναλογίσου πως ένας φαινομενικά συνηθισμένος άνθρωπος όπως εσύ, πρεσβεύει ότι ακριβώς χρειάζεται αυτή η ασυνήθιστη εποχή που ζούμε.

Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου, στο πως μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας φανταστικό, υπηρετώντας κάτι που ξεπερνά την ατομικότητα και το εγώ σου, αφήνοντας το προσωπικό σου στίγμα πάνω στην ανθρωπότητα.

Τίμησε τα χαρίσματα που κάνουν τους γύρω σου να νοιώθουν ευτυχία, μοιράζοντας τα απλόχερα σε όλο τον κόσμο.

Δίδαξε μας τα λάθη μας, όχι μέσα από την επίκριση αλλά από την κατανόηση σου και στοίχισε μας, πάνω στην πορεία της νέας ανθρωπότητας.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.