Μια φανταστική ανάγκη

Σε μια χρονική περίοδο όπου ο ορισμός του αναγκαίου, επαναπροσδιορίζεται καθημερινά στο προσωπικό λεξικό του καθενός, όλοι μας αναζητούμε μια εκδοχή που θα αποφέρει την πολυπόθητη ατομική αλλά και συλλογική πληρότητα.

Πραγματοποιώντας το διδακτορικό μας ως φοιτητές της ζωής, καλούμαστε να αναδείξουμε μια “λύση”, που πριν ικανοποιήσει τους “πελάτες”, τους “καθηγητές” και όλους τους “δικούς” μας, να σταθεί επάξια απέναντι στα δικά μας ερωτήματα.

Η “αλάνθαστη” προσωπική εμπειρία του καθενός, καλείται να αντικατασταθεί από μια διάθεση αναζήτησης πέρα από μονοδιάστατα δεδομένα.

Η θεμελιώδης ανάγκη του ανθρώπου, είναι η επικοινωνία.

Ένα είδος διαδραστικότητας και συνεχούς αλληλοεπίδρασης, όπου οι ορισμοί και οι ετυμολογίες του καθενός, μεταβάλλονται και μετασχηματίζονται, ανάλογα με τις ποιότητες σκέψεων των πρωταγωνιστών τους.

Οι κραυγές αντικατέστησαν την ομιλία, ο τηλεβόας έδωσε τη σκυτάλη στο τηλέφωνο, το οποίο απαίτησε ελευθερία και μετατράπηκε σε κινητό, φτάνοντας στο σημείο να υιοθετήσει τις αρχές της τηλεόρασης και να καταλήξει σε skype.

Όταν ολόκληρη η τεχνολογία, μπορεί να υποστηρίξει κάθε μας διάθεση να αλληλοεπηρεαστούμε μέσα από συζητήσεις και επαφές, εμείς γιατί δεν έχουμε την πρόθεση?

Ακόμη και αν αυτό που αναζητάμε δεν υπάρχει, η επικοινωνία είναι η μόνη ελπίδα ότι “αυτό” θα γεννηθεί κάποια στιγμή…

Κάποιος που σε περιμένει ολόκληρη τη ζωή του, για να του δώσεις το έναυσμα συνάντησης του, όχι με την καλύτερη αλλά με τη φανταστική εκδοχή του εαυτού του.

Η φανταστική ανάγκη που όλοι έχουμε δεν ικανοποιείται, γιατί κρύβεται στα λόγια αγάπης που δεν ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, αναγκαία όχι μόνο για διεύρυνση της προσωπικής οπτικής, αλλά κυρίως για την εξέλιξη του οράματος ολόκληρου του ανθρώπινου γένους.

Η φανταστική μας ανάγκη θα αποδομείται :

μέσα σε συζητήσεις που δεν θέλουμε να τελειώσουν.

μέσα από την απόρριψη όλων όσων ήταν για εμάς τα πάντα, και έγιναν τίποτα μέσα από το άκουσμα μιας φιλοσοφίας ή το διάβασμα ενός βιβλίου.

Όσο θα επιλέγουμε να ανακαλύπτουμε τη λαμπρότητα μας, αναδεικνύοντας πρώτα των διπλανών μας, η πληρότητα δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ.

Όσο θα ενεργούμε με γνώμονα την ολιστική εξέλιξη όλων των ανθρώπων που συναστρεφόμαστε, μαζί με εμάς ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει φανταστικός.

Είμαστε μια φανταστική οικογένεια, και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η μεταξύ μας επικοινωνία, για να διδάξουμε στις νέες σελίδες της ιστορίας 6.000.000.000 υποψήφιες εκδοχές φανταστικότητας.

Είμαστε ανικανοποίητοι γιατί η ιδιοφυΐα που όλοι μας κρύβουμε μέσα μας, δεν μπορεί να εκφραστεί πάνω στον καμβά της ατομικής μας επιβίωσης!

Είμαστε ανικανοποίητοι γιατί δεν “χωράμε” άλλο στις ατομικές σκέψεις της κτητικότητας.

Ο μόνος λόγος που δεν νοιώθουμε φανταστικά, είναι γιατί οι δυνατότητες μας μπορούν να διεκδικήσουν το νόμπελ δημιουργίας του Θεού και εμείς αρκούμαστε στο να χτίζουμε πύργους στην άμμο της καθημερινότητας.

Η μόνη μας φανταστική ταυτότητα, είναι αυτού που άλλαξε το κόσμο.

Η μόνη μας φανταστική ανάγκη, είναι η έκφραση της θεϊκότητας μέσα από τη θνητότητα.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη.

kounelis

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.