Μια φανταστική ανακάλυψη

Όλοι μας βρισκόμαστε σε μια συνεχή και διαρκώς αυξανόμενη αναζήτηση απαντήσεων.

Ένα σημείο όπου η προσωπική αλήθεια του καθενός, αξιολογείται ανάλογα με το εύρος και  το βάθος των απαντήσεων, που είναι ικανή να καλύψει.

Ένα είδος αλήθειας, που μεταβάλλεται διαρκώς, απαιτώντας αρχικά την αναγνώριση και στη συνέχεια την απόρριψη οποιουδήποτε “περιττού” στοιχείου, αποτελεί τροχοπέδη για την αντιληπτική και πνευματική διεύρυνση τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η συνειδητοποίηση, ενός υπαρξιακού αλλά και ψυχικού “μονόδρομου¨ προς τη φώτιση, που σαν μοναδική προϋπόθεση έχει την πλήρη οικειοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπου.

Ένα στίγμα, μια διαφορετικής ποιότητας πληροφορία που δεν αναζητά φιλοξενία για λόγους αναγνώρισης, φήμης και επιβίωσης, αλλά ζωντανούς και πλήρη συμμετέχοντες “φορείς”.

Άνθρωποι που λειτουργούν ως πομποί μιας ταπεινής, ήρεμης αλλά αδιάκοπα σταθερής τάσης αγάπης, συμπόνιας και πίστης.

Μονάδες διάσπαρτες στις γωνίες της Γης, αλλά τόσο ειρηνικά ισχυρές που η αγνή τους πρόθεση αρκεί, προκειμένου να ο καθένας από εμάς να ζήσει το “δώρο” της προσωπικής του ανακάλυψης.

Μια ανακάλυψη, όπου τίποτε δεν είναι ικανό να φοβίσει κάποιον, αν εκείνος αποφασίσει να το κοιτάξει κατάματα.

Μια ανακάλυψη, όπου η αντίληψη της μόνιμης χαράς και της ευτυχίας, είναι δικαίωμα και όχι ελπίδα.

Μια φανταστική ανακάλυψη, ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι συν-δημιουργός και συνεχιστής, όλων των εκκρεμοτήτων που ” ο Θεός σκόπιμα άφησε ανεκπλήρωτους” για την δική μας “πρακτική εφαρμογή”.

Εκεί όπου η επιστροφή στον παλιό τρόπο ζωής, δεν τίθεται καν σαν θέμα επιλογής.

Εκεί όπου η αδιαφορία συναντά τη δράση, η θεωρία την πράξη, η γνώση την πλήρη υλοποίηση και εφαρμογή.

Εκεί όπου εμείς, βρίσκουμε τη δύναμη να αγκαλιάσουμε τη ευθύνη μιας ταπεινής και καθαγιασμένης “παντοδυναμίας”.

Εκεί όπου η υψηλότερη αξία στο χρηματιστήριο της ύλης και του χρόνου γύρω μας, αναδεικνύεται στο να υπηρετείς τη ψυχή σου.

Το σημείο όπου όλα είναι φανταστικά, όχι λόγω συνήθειας αλλά μιας κουλτούρας υψηλότερων προσδοκιών, όχι μόνο από τον εαυτό μας αλλά από ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ένα σημείο, όπου η επιβίωση του είδους μας, μαζί με τις υλικές της απαιτήσεις, “απαιτεί” πλέον και τις αντίστοιχες πνευματικές.

Η στιγμή που ο καθένας από εμάς, συμμετέχει ενεργά στο μεγαλύτερο project της ζωής του.

Όχι τόσο στη δημιουργία ενός “ανώτερου” κόσμου, όσο στην προσωποποίηση ενός πρεσβευτή μιας “φανταστικής” κουλτούρας, όπου ο κάθε άνθρωπος αποτελεί ένα κινούμενο εγχειρίδιο πραότητας, μεγαλοψυχίας και πλήρης ταπεινότητας, μπροστά σε ένα όραμα που σε τυφλώνει από τη λάμψη του.

Καλώς ορίσατε σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σας…την φωτεινότερη.

    

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.