Μια φανταστική διδασκαλία

Η μεγαλύτερη αντιφατικότητα της σημερινής εποχής, εντοπίζεται στο γεγονός, πως οι λύσεις για τις βαθύτερες “ανάγκες” μας, είναι αναρίθμητες!

“Ειδικοί” υπάρχουν, υπήρξαν και θα υπάρχουν, όπως αντίστοιχα και “ασθενείς”.

“Δάσκαλοι” υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όπως αντίστοιχα και “μαθητές”.

Αυτό που διακυβεύεται ως σκέψη, είναι κατά πόσο οι λύσεις μπορούν να καταλήγουν σε διαφορετικές εκδοχές ή σε μια που είναι “κοινή” για όλους!

Αν όντως είναι μια και κοινή για όλους, ποιος τη διδάσκει σωστά, ποιος λάθος, και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους υποψήφιους μαθητές?

Πως θα αντιδρούσατε αλήθεια, αν κάποιος πρόσθετε στη λίστα των προτάσεων, εκείνη όπου ο  Δάσκαλος θα αναιρείτω όχι ως όρος, αλλά ως εφαρμογή?

Τι θα λέγατε, εάν κάποιος σας έλεγε πως η εποχή μας δεν απαιτεί πλέον την ύπαρξη σοφών, Αγίων και “Καθοδηγητών”, απλούστατα γιατί η συλλογική πνευματική μας υπόσταση, μας επιτρέπει την κατ ιδίαν διαχείριση της ψυχικής μας εξέλιξης?

Οραματιστείτε μια διδασκαλία, που θα είναι κοινή και απολύτως κατανοητή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Η “εκπαίδευση” της, θα είναι διαδραστική ως προς το περιεχόμενο και τα νοήματα της στην καθημερινότητα της ζωής του καθενός, και όχι σε κάποιο απομονωμένο “διδακτικό” περιβάλλον.

Οι βαθμολογίες και η εξέλιξη των βαθμών, θα γνωστοποιείται στους εθελοντές, μέσα από τις αντιδράσεις που θα λαμβάνουν από το περιβάλλον και τους ανθρώπους που τους απαρτίζουν.

Οι σημειώσεις τους και κυρίως η εξεταστική τους, θα εστιάζεται στο τι μπορούν να προσφέρουν στο κόσμο, προκειμένου να αποκτήσει τη λάμψη που θα τον κάνει φανταστικό στα μάτια τους!

Ας αρχίσουμε να μπουσουλάμε στο δρόμο της πίστης και της αναγνώρισης της ψυχικής μας σπουδαιότητας, και είναι ζήτημα χρόνου όχι τόσο το πότε θα σταθούμε στα πόδια μας με πλήρη εσωτερική επίγνωση, όσο το θα ανέβουμε στο πραγματικό βάθρο της επιβράβευσης…της αιωνιότητας.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε προ(σ)καλώ να καλωσορίσεις μια φανταστική διδασκαλία για την ανάδειξη της υποδειγματικότητας που κρύβεται μέσα σου…της Αγάπης

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.