Μια φανταστική έκφραση

Όποια και αν είναι η κοσμοθεωρία μας, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω, που την αναζητούν για τη δική τους προσωπική ή πνευματική “αφύπνιση”.

Το αντάλλαγμα που θα λάβουμε από εκείνους , είναι η διαβεβαίωση ότι αυτό που υπερασπιζόμαστε με τόσο σθένος και πίστη, δεν είναι πλέον ικανό να μας καλύψει, στο βαθμό που το έκανε μέχρι τώρα.

Αυτό το γεγονός μας ωθεί, στο να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στη διαμόρφωση μιας φανταστικής και όχι συμβατικής κοσμοθεωρίας.

Και ο ένας “τραβάει” τον άλλο…

Και όλοι μαζί το πλανήτη…

Και όλη μαζί τη φυλή…την ανθρώπινη φυλή…

Και όλη η φυλή…διαμορφώνει το σύμπαν.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο!

Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για την αδικία…

Την αδικία του να αφαιρούμε στιγμές φανταστικότητας από τους εαυτούς μας.

Αδικία, που αυτές δεν εμπλουτίζονται με τόσα διαφορετικά πρόσημα και εκθέτες “μορφών” που υπάρχουν γύρω μας και αποκαλούνται οικογένεια, γείτονες, (συ)πατριώτες, “ξένοι”, αλλά και στο σύνολο τους άνθρωποι.

Ας μιλήσουμε επιτελούς φανταστικά, μοιραζόμενοι όλες αυτές τις ποιότητες που υπάρχουν μέσα μας, γιατί η “ρεαλιστικότητα” δεν συμβαδίζει, δεν υπηρετεί και  κυρίως δεν ευνοεί τη φύση μας.

Αδυνατώ να δεχτώ και πιστέψω, ότι είμαστε εδώ για να “επενδύουμε¨το χρόνο μας και την ενέργεια μας στις αλληλοκατηγορίες, την κριτική και κυρίως την καλλιέργεια συμβατικότητας (αρνητικότητας).

Είμαστε άνθρωποι και οι κατασκευαστικές μας “προδιαγραφές” μόνο να δίνει και λαμβάνει “ευλογίες” ή αλλιώς εκδηλώσεις φανταστικότητας!

Τίποτε άλλο!

Ας αρχίσουμε να μιλάμε χωρίς κριτική, αν θέλουμε να μας αποδεχτούν μιλώντας και γενικότερα εκφράζοντας την προσωπική μας εκδοχή φανταστικότητας και όχι μιας κοσμοθεωρίας.

Ας κάνουμε αυτό που η “φύση” μας σαν άνθρωποι μεταφέρουμε μέσα από τη στιγμή όχι της γέννησης αλλά της σύλληψης μας…την αγάπη.

Ο κόσμος δεν έχει απλά ανάγκη, αλλά διψά για κάτι που απλά είναι άρτιο, αψεγάδιαστο και κυρίως άκρως ευεργετικό…την αγάπη.

Τι σημασία έχει ο τρόπος, όταν η πρόθεση είναι σκέτη αγάπη?

Ας αναλογιστούμε, αν όλοι μας είμαστε διαφορετικοί ως προς τον τρόπο, αλλά ίδιοι ως προς το περιεχόμενο, πόσους κινούμενους, σταθερούς, παραδοσιακούς, φουτουριστικούς, απλοϊκούς, “ναούς” αγάπης θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε-συλλάβουμε, αντί των αντίστοιχων της αντιδικίας.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική έκφραση του εαυτού σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.