Μια φανταστική (προ)αίσθηση

Η αναζήτηση είναι το κοινό σημείο όλων μας,

Καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αναζητούμε διαρκώς κάτι που είναι ασαφές ως προς την περιγραφή και τον απόλυτο ορισμό του, αλλά απόλυτα σαφές ως προς το αποτέλεσμα και την επίδραση του.

Αναζητούμε μια αίσθηση πληρότητας και ολοκλήρωσης.

Μια πνευματική οπτική μέσω της οποίας, θα ευνοηθεί η βίωση διαρκών και όχι επιλεκτικών, εκταμιεύσεων  “φανταστικότητας”.

Μια κατάσταση όπου όλα όσα συνθέτουν την καθημερινότητα μας, θα αποτελούν ενδείξεις ανάδειξης της αυθεντικότητας όλων μας, που ως θεμελιώδες συστατικό τους έχουν την αγάπη.

Αν δεν υπήρχε η κοινή για όλους μας καθημερινότητα, όπου ο καθένας μας επαναπροσδιορίζει την “εκάστοτε” προσέγγιση που έχει προσωρινά “υιοθετήσει”, ίσως να μη προλαβαίναμε να εντοπίσουμε την “κατάλληλη” για εμάς οπτική.

Ο λόγος?

Η εγωκεντρική θεωρία του καθενός, θα συνέχιζε ανενόχλητη να μας καθοδηγεί στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης φαυλότητας.

Η καθημερινότητα αποτελεί την (επι)βεβαίωση, ότι η αίσθηση που ο καθένας από εμάς αναζητεί, μπορεί να ευνοήσει, να υποθάλψει ή απορρίψει τη “φανταστικότητα”.

Ενώ λοιπόν στο δικό της χάρτη, μπορούμε να αναζητήσουμε την αποκάλυψη της περιβόητης φανταστικής αυτής αίσθησης, τείνουμε να συμβουλευόμαστε τα σκίτσα των Σαβ/κων όπου η αναβλητικότητα εφαρμογής, λειτουργεί ως πυξίδα κατεύθυνσης.

Ίσως τελικά να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε καθημερινότητα και Σαβ/κα,

Ίσως να μην υπάρχει διαχωρισμός, ανάμεσα σε καλές και κακές εποχές,

Ίσως να μην υπάρχουν δύσκολες ή εύκολες μέρες.

Ωστόσο η ύπαρξη της φανταστικότητας, είναι κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί από τον καθένα μας, τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά.

Όλοι μας το έχουμε ζήσει, για λίγο ή για λίγο περισσότερο, μέσα από “καταστάσεις” όπου παραδοθήκαμε…

Σε έναν έρωτα, σε ένα χόμπι, σε ένα άκουσμα ή ακόμη και στη σιωπή την ίδια!

Ίσως για πρώτη φορά, να καταφέρουμε να ψηλαφίσουμε τα νέα “σύνορα” μέσα από το άπειρο των δυνατοτήτων μας, αποδεχόμενοι ότι το μόνο που μας ζητείται είναι να αποδεχτούμε την ανικανότητα μας στο να δημιουργήσουμε τη «φανταστικότητα» μόνοι μας!

Πως μπορεί αλήθεια κάποιος που είναι “ρεαλιστής”, να οικοδομήσει μια φανταστική αίσθηση?

Ας επιτρέψουμε λοιπόν να το αναλάβει η φανταστική εκδοχή του εαυτού μας….η καλύτερη.

Αυτή που δεν ξέρει από λογική, αλλά έχει αιώνια εμπειρία στη δύναμη της αγάπης.

Installation Jannis Kounelis

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.