Μια φανταστική ευγένεια

Ο άνθρωπος, είναι αδύνατον να πάψει να είναι ευγενικός.

Η πηγή της ευγενικής αυτής φύσης, δεν περιέχεται στο νου ή στο σώμα, αλλά στο πνεύμα.

Αυτός είναι ο λόγος, που ο κάθε ένας από εμάς, έχει πρόσβαση σε αυτή, ως αναφαίρετο γενετικό του δικαίωμα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, όλοι μας περνούμε μέσα από “φάσεις”, που μέσα στη ένταση τους, μας προκαλούν ένα είδος “αμνησίας” σχετικά με τις πραγματικές μας ποιότητες και αξίες.

Το πλαίσιο αντίληψης και κυρίως το πλαίσιο ανταπόκρισης όλων μας είναι η πνευματική ευγένεια, γνωστή και ως αγάπη.

Αυτή η πνευματική ευγένεια, είναι διαρκώς ενεργή και ανάλογα από τη συχνότητα έκφρασης και εκδήλωσης της, διαμορφώνει αντίστοιχα τις εκάστοτε περιπτώσεις-εξελίξεις.

Ο καθένας μας μπορεί να βιώσει τα οφέλη της, αν επιλέξει να περιβάλλει μέσα από αυτή την πρόθεση, κάθε του σημαντική ή ασήμαντη σκέψη και πράξη.

Μας δίνεται η δυνατότητα, εδώ και τώρα, αυτή τη στιγμή, να μετουσιώσουμε αυτή την αιματοβαμμένη από έχθρα και μίσος γη, σε χώμα του παραδείσου.

Η ανάπτυξη της ανθρώπινης πνευματικής ποιότητας, μέσα από τις “υλικές” και “καθημερινές” πράξεις, είναι το δώρο που ο καθένας μας καλείται να προσφέρει πρώτα στον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να το παραλάβει απόλυτα “συμβατό” για προσωπική χρήση.

Η αληθινή ποιότητα των σκέψεων μας, έχει ως αφετηρία της, τη δημιουργία ενός κόσμου που θα είναι ιδανικός τόσο για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές και σαν τερματισμό την διεύρυνση του παγκόσμιου ορισμού της αγάπης.

Όλοι μας νοιαζόμαστε για κάποιον/α, περισσότερο από τους ίδιους μας τους εαυτούς!

Όλοι μας είμαστε σκυταλοδρόμοι αγάπης, από τη μια γενιά στην επόμενη, και για πρώτη φορά μας δίνεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε, όχι τόσο της γενεολογικές μας επιδόσεις, αλλά το νόημα της ίδιας, της σκυτάλης.

Η έκσταση της πληρότητας που ο καθένας μας αναζητά λείπει, γιατί η μονοφωνικότητα της ατομικότητας δεν επαρκεί πλέον, για την υπηρέτηση της αληθινής πνευματικής ευγένειας που έχουμε παραλάβει από τους προηγούμενους, πόσο μάλλον για να παραδώσουμε στους επόμενους!

Ίσως έφτασε η στιγμή, να συνειδητοποιήσουμε τι δεν χρειαζόμαστε!

Ίσως έφτασε η στιγμή, που καλούμαστε να τρέφουμε το πνεύμα μας, με την αντίστοιχη ευεργετική τροφή που επιλέγουμε για το σώμα μας.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε προ(σ)καλώ να αναλογιστείς τη σπουδαιότητα ως γνήσιος εκφραστής των πραγματικών ποιοτητων που φέρεις μέσα σου…της αγάπης.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.