Μια φανταστική ειρωνεία

Να ζεις σε ένα κόσμο φανταστικό και να ζητάς απαντήσεις “ρεαλιστικού” χαρακτήρα.

Να σε πλημμυρίζει η γαλήνη, όταν επισκέπτεσαι τη φύση και να εστιάζεις αποκλειστικά στην αλληλουχία των σκέψεων, αντί να βυθιστείς στον αυτό τον “πράσινο” ωκεανό συναισθήματος.

Είσαι πλήρης από τις υλικές, κοινωνικές ανάγκες από την πλευρά της λογικής…αλλά ενώ ο ρεαλισμός σου αρνείται να το παραδεχτείς, είσαι βέβαιος ότι “κάτι” λείπει.

Σε ρώτησε ποτέ ένα παιδί που όσο παίζει μαζί σου και το κάνεις να νοιώθει φανταστικά, κάτι που να σχετίζεται με τη λειτουργία του σώματος σου?

Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που σε περιβάλλουν καθημερινά, τους απασχολεί ο τρόπος που εσύ κάνεις ό,τι κάνεις ή απλά απολαμβάνουν τη “μαγεία” που εξελίσσεται ανάμεσα σας και που αντί να επαναλαμβάνεται εξελίσσεται?

Όσο και αν “εσύ” βλέπεις ένα κόσμο που δεν είναι αυτό που επιθυμείς, μέσα σε αυτόν ακόμη και για εσένα υπάρχει ένας φανταστικός πρεσβευτής. Ένας εκπρόσωπος ενός “άλλου” τρόπου, που ενώ δεν ταυτίζεται με τη δική σου οπτική, σου αρέσει!

Όσο και αν δεν είσαι λάτρης της φύσης, υπάρχει ένα είδος λουλουδιού ή φυτού, στο οποίο ακόμη και εσύ τη τάση να “διορθώνεις και να βελτιώνεις” οτιδήποτε συναντάς, αδυνατείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο πάνω του, πέρα από το να το θαυμάσεις.

Όσο και αν “δεν είσαι συμβατός” με μια συγκεκριμένη ανθρώπινη συμπεριφορά, υπάρχει ένας πρεσβευτής που σου αποδεικνύει πως “κάθε κανόνας, έχει τη δική του εξαίρεση”.

Το ερώτημα που τίθεται, δεν είναι αν θα αναγνωρίσεις τη φανταστικότητα του κόσμου που σε περιβάλλει.

Το ερώτημα είναι, αν εσύ ενδιαφέρεσαι να αναγνωρίσεις ποιον “ρεαλιστικό κανόνα” εξαιρείς ως οντότητα, τόσο για εσένα όσο και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τι είναι αλήθεια πιο ειρωνικό…

Το να δοξάζεις τη μονοδιαστατικότητα της σκέψης, λειτουργώντας “ακαδημαϊκά”, ή να αρνείσαι να παρασυρθείς από κάτι που “ανεξήγητα” σε ωθεί να κάνεις κάτι που υπακούει μόνο στο συναίσθημα και πηγάζει από την καρδιά?

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.