Μια φανταστική μύηση

“Μυήσεις” πραγματοποιούνται καθημερινά στη ζωή όλων μας.

Ένα άρθρο σε μια εφημερίδα, μια τηλεοπτική είδηση, μια ραδιοφωνική εκπομπή, μια συζήτηση με κάποιον “ειδικό”…

Ένα είδος πλατφόρμας όπου η συσχέτιση καθημερινότητας και όλων όσων τη συνθέτουν, μεταβάλλεται σε σχέση με τη μέχρι πρόσφατα παγιωμένη εγωική μας στάση.

Κάθε μύηση αποτελεί ένα σταθμό της μεταβατικής διαδικασίας, στο δρόμο αναζήτησης της προσωπικής αληθείας.

Μιας αλήθειας όπου κάθε αίσθηση και κάθε σκέψη, θα αντανακλά τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας, τον ορισμό που ο καθένας μας αποδίδει στην ανθρώπινη υποδειγματικότητα.

Μια υποδειγματικότητα, που θα είναι αδύνατον να διαβρωθεί από οποιαδήποτε απόπειρα ή χρονικό γεγονός.

Ο υποδειγματικότερος ίσως λόγος που κάποιος μυεί τον εαυτό του στη ταπεινότητα, είναι η αναγνώριση ότι περιβάλλεται από μια Σοφία που παρόλο που ξεπερνά κατά πολύ το δικό του δείκτη νοημοσύνης, λειτουργεί μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης δοτικότητας για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να αμφισβητήσει την υποδειγματικότητα της φύσης στις δημιουργίες της?

Γιατί ωστόσο αδυνατούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για κάθε συνάνθρωπο μας, που αποτελεί προέκταση της δημιουργίας της?

Ποιος είναι ο λόγος που αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη μύηση που ο ίδιος ο πλανήτης που κατοικούμε, μας προσφέρει απλόχερα?

Αναζητούμε το σεβασμό προς τον εαυτό μας, γιατί δεν τον αποδίδουμε στου γύρω μας.

Αναζητούμε τη πληρότητα των αισθήσεων, γιατί αντικαταστήσαμε τη καρδιά με το μυαλό.

Αναζητούμε κάθε είδους εναλλακτική, γιατί φοβόμαστε την ομορφιά της αλήθειας.

Κυρίως όμως, αναζητούμε ψεγάδια και ρωγμές σε κάθε συνάνθρωπο μας, γιατί μας φαίνεται αδιανόητη η ιδέα ότι κάθε ένας από αυτούς είναι ακριβώς ότι και εμείς…αψεγάδιαστος.

Αναλογίστηκες πότε, τι θα συνέβαινε στη ζωή σου αν αποδεχόσουν ότι είσαι κυριολεκτικά ένα κινούμενο έργο τελειότητας και αγάπης που όσο περισσότερο το αντανακλά στους γύρω του, τόσο εκείνοι θα παρασέρνονται στη φανταστικότητα τους?

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε προ(σ)καλώ να αναλογιστείς  τη πραγματική φύση των ποιοτητών που φέρεις ως οντότητα, καθώς και τη “ιεροσυλία” σου προς αυτές, αναλώνοντας τες στην κριτική!

Βρίσκεσαι εδώ ως ζωντανή και κινούμενη απόδειξη, ότι η τελειότητα της δημιουργίας και του πνεύματος απέκτησε το σχήμα και τη μορφή του δικού σου προσώπου.

Η “μύηση” λοιπόν που καλείσαι να λάβεις είναι φανταστική και αφορά την πλήρη αποδοχή κάθε ομορφιάς που σε περιβάλλει, απλούστατα γιατί δεν έχει καμία ατέλεια!

Τι θα συμβεί αλήθεια τώρα, που όλη η ενέργεια γύρω από την κριτική για όλους και για όλα, θα “αχρηστευτεί” μέσα από την παραπάνω μύηση?

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού και του κόσμου μας…την καλύτερη.

Instalation Jannis Kounelis

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.