Μια φανταστική παρερμηνεία

Η διατήρηση μιας ιερότητας μέσα στην καθημερινότητα μας, αποτελεί το βασικότερο θέμα που καλούμαστε να αποσαφηνίσουμε ως ανθρωπότητα.

Όλοι μας αδυνατούμε να την υπηρετήσουμε, εξαιτίας των “δυσκολιών” που επικρατούν και επικαλούμαστε κάθε φορά που μας ζητείται να της αποδώσουμε τον απαιτούμενο σεβασμό.

Οι “δυσκολίες” αυτές, αποτελούν μέρος εκμάθησης, προς την υπέρβαση των δυνατοτήτων μας ως φυλή, γεγονός που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, κατά τη “φοίτηση” μας στο πανεπιστήμιο της ζωής.

Το παράδοξο είναι ότι κάθε δυσκολία, είναι ικανή να μας “πληγώσει” μέχρι το σημείο που εμείς θα της επιτρέψουμε!

Κανείς μας δεν μπορεί να “πεθάνει” μέσα από την ίδια τη δυσκολία-πρόκληση, αλλά μόνο μέσα από τον τρόπο που αυτή παρουσιάζεται μέσα στις σκέψεις του.

Η καθημερινότητα διαμορφώνεται από την επιλογή μας να επαναλάβουμε την προηγούμενη ημέρα ή να την ορίσουμε ως αφετηρία προς το δρόμο της εξέλιξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Καθημερινότητα, είναι η αναγνώριση της ευθύνης του να μοιράζεις την ενέργεια της αγάπης και της υποστήριξης στους γύρω σου, προστατεύοντας τους από την οποιαδήποτε εκπομπή φόβου!

Ότι και αν σκεφτόμαστε το (επι)κοινωνούμε στους γύρω σου!

Ας σκεφτούμε λοιπόν την παραγωγή “αμφιβολιών” που ο κάθε ένας μας παράγει καθημερινά και στη συνέχεια τις παρέχει γενναιόδωρα σε όποιον συναντήσει τόσο στον “ξένο” κόσμο, όσο και στους δικούς του στο σπίτι.

Οι “μυήσεις” αυτές που καθημερινά πραγματοποιούμε στους γύρω μας και στα παιδιά μας, είναι η αιτία της παρερμηνείας των πραγματικών μας δυνατοτήτων.

Η μεγαλύτερη παρερμηνεία της εποχής μας, εντοπίζεται στην πεποίθηση πως η πολυπόθητη “λύση” που όλοι μας αναζητούμε “θα έρθει από άλλους”.

Η φύση και η ποιότητα μας, είναι εντελώς διαφορετική ως προς τη χρήση από τον τρόπο που έχουμε (παρεξηγημένα) επιλέξει να τη χρησιμοποιούμε.

Ο κόσμος ολόκληρος δεν μπορεί να γίνει φανταστικός, αν εσύ και εγώ δεν μπορούμε να σκεφτούμε ελπιδοφόρα και χαρούμενα!

Σκέψου ένα βαγόνι τρένου, ένα λεωφορείο που θα σκέφτονται για τους “άγνωστους” διπλανούς τους, όπου και αν πάνε, ότι και αν κάνουν, να είναι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σκέψου ότι κάθε νηπιαγωγείο και κάθε παιδικός σταθμός ανά τον κόσμο, “παράγει” καθημερινά “πρώτης ποιότητας” ελπίδα και αγάπη, για την συντήρηση όλων των ενήλικων “σκέψεων” που κάνουμε εμείς.

Ας μάθουμε από εκείνα, να αγαπάμε τον κόσμο και να κάνουμε χρωματιστές σκέψεις και όνειρα, και χωρίς αμφιβολία ο κόσμος θα αλλάξει γιατί όλοι οι άνθρωποι θα τον κάνουν όπως ακριβώς είναι…φανταστικός.

Αυτά αποτελούν την προσωποποίηση της αγάπης.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ο κόσμος σε χρειάζεται όχι για να επιβιώσει (αυτό είναι βέβαιο) αλλά για να γίνει φανταστικός μέσα από τη συνεισφορά των σκέψεων σου.

Δίδαξε μας, πόσο φανταστικά βλέπεις τον κόσμο, μέσα από τη μοναδικότητα σου!

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.