Μια φανταστική πίστη

Κάθε προσπάθεια μας, θα καθορίζεται κατά κύριο λόγο, από το σθένος της πίστης μας πάνω σε αυτή.

Κάθε μας βήμα πάνω στο αχαρτογράφητο, θα μετατρέπεται σταδιακά από άγνωστο σε οικείο, με μια ταχύτητα ανάλογα προσαρμοσμένη, πάνω στην υπάρχουσα πίστη μας.

Κάθε στιγμή μας, θα χρωματίζεται και θα επηρεάζεται από την ποιότητα της.

Σε μια περίοδο που όλα επί καθημερινής βάσης επαναπροσδιορίζονται ως προς την ποιότητα τους, την πρόθεση τους, την ωφελιμότητα και την αναγκαιότητα τους, στο προσωπικό χρηματιστήριο του καθενός μας, η “μετοχή” της πίστης συνεχίζει να καλύπτει τις “θαυματουργές επιταγές της ” ανάλογα με την προτεραιότητα που η ίδια, λαμβάνει στην καθημερινότητα μας.

Σε μια εποχή που το να πρεσβεύεις ανεπηρέαστα την αυθεντικότητα σου, παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη προσωπική “πρόκληση”, η πίστη αποτελεί τη στίξη που όλοι μας χρειαζόμαστε, για να δώσουμε έμφαση, στις λέξεις που μας εκπροσωπούν μέσα από το έργο της ζωής μας.

Μια διαβεβαίωση, ότι όλοι μας είμαστε απόλυτα ικανοί να αποτελέσουμε τους εκπρόσωποι της ελπίδας της εποχής μας.

Μια εμπιστοσύνη, που απορρέει μέσα από την άσβεστη φλόγα της ανθρωπιάς, που καίει μέσα στον καθένα μας.

Μια γαλήνη που εκταμιεύεται σταδιακά, ημέρα με την ημέρα, χρόνο με το χρόνο, μέσα από ένα συμπαντικό λογαριασμό καλοσύνης, από τις καταθέσεις ολόκληρης της προϋπάρχουσας γενεολογίας.

Μιας πίστης, ότι εμείς θα είμαστε οι νέοι ήρωες της σύγχρονης ιστορίας.

Μιας πίστης, ότι θα ξαναδώσουμε τα φώτα της “φωτισμένης” σκέψης σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως οι πρόγονοι μας έκαναν στο παρελθόν, όχι από έπαρση και εγωισμό, αλλά από τη λαχτάρα του να προσφέρουμε στην ανθρωπότητα.

Μιας πίστης, ότι ανεξάρτητα από τη θρησκεία μας και τα πιστεύω μας, όλοι μα θα ενσαρκώσουμε τις αντίστοιχες ποιότητες που μας κάνει να θαυμάζουμε το φαινομενικά “αδύνατο” και “ασύλληπτο”.

Μιας πίστης, ότι η ζωή μας θα γίνει φανταστική, καθώς το πολύτιμο αγαθό της υγείας που μας τροφοδοτεί με ενέργεια, θα τιμηθεί στον ύψιστο βαθμό, καθώς ο καθένας μας θα γίνει μια κινούμενη απόδειξη αγάπης, προσφοράς και καλοσύνης.

Η εποχή μας, είναι η καταλληλότερη για να διδάξουμε τόσο στους “φίλους”, όσο και στους εχθρούς μας, τόσο στους οικείους όσο και στους “ξένους”, ότι τα “θαύματα” είναι για όποιον επιλέξει να επενδύσει σε αυτά τη σκέψη τους, μια απλή καθημερινότητα.

Η πίστη στον εαυτό μας μπορεί να γίνει θεϊκή, όπως και η θεϊκή μπορεί να γίνει ανθρώπινη.

Ωστόσο η ανεξάρτητα από θρησκείες, δόγματα και πεποιθήσεις, η αγάπη είναι ορατή και παρούσα στη ζωή όλων μας.

Η αγάπη έχει αποδείξει τη δύναμη της εδώ και αιώνες…τώρα είναι η δική μας σειρά να συνεχίσουμε την παράδοση της.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου…την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.