Μια φανταστική πρόθεση

Σε μια εποχή όπου ο καθένας από εμάς, σπάει καθημερινά τα προσωπικά του ρεκόρ στις επαγγελματικές αλλά και κοινωνικές του επιδόσεις, όλοι μας έχουμε κάθε “δικαίωμα” να επικαλούμαστε αφορμές αλλά και αιτίες, μιας διαρκούς γενικής αναβλητικότητας.

Πόσος καιρός πέρασε αλήθεια, από τότε που η γνήσια πρόθεση μας να κάνουμε κάτι, παραχωρούσε ευγενικά τη θέση της, στις προτεραιότητες της εβδομάδας, της αναγκαιότητες του μήνα μέχρι την αξιολόγηση του έτους?

Καθώς επιδιώκουμε να λειτουργούμε υποδειγματικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας, γιατί επιλέγουμε να παίζουμε “ερασιτεχνικά”, στον πιο θεμελιώδη από όλους?

Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η επιχειρηματολογία ως προς το άλλοθι της αναβλητικότητας, αλλά για εκείνο της σύγχρονης πνευματικής και σκεπτικιστικής πρόθεσης, που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπινο γένος.

Μια πρόθεση να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, με τον ίδιο ζήλο που αναζητούμε πληροφορίες σε οθόνες ή σε άλλα πρόσωπα, τίθεται εδώ ως προβληματισμός.

Μια πρόθεση να καταχωρήσουμε μόνιμα στο “πιεσμένο” μας πρόγραμμα, ένα εβδομαδιαίο ραντεβού που αποσκοπεί στην καλλιέργεια μιας ανώτερης προσωπικής σκέψης. Ένα “γυμναστήριο” σκέψης και πνεύματος, αντίστοιχο με εκείνο των σωματικών μυών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα πως η πνευματικότητα μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα με τις ανάγκες της κοινωνικότητας μας.

Ίσως το χρονικό έδαφος της εποχή μας, να είναι ιδιαίτερα γόνιμο για την ανάδειξη μιας καλλιέργειας με καρπούς ολιστικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα ευεργετικούς για την ανάπτυξη τόσο της ατομικής όσο και της οικουμενικής υποδειγματικότητας.

Μιας υποδειγματικότητας, που θα θεμελιώσει πάνω της, το εκτόπισμα και τη βαρύτητα των αναγκών του αύριο.

Μιας υποδειγματικότητας, που μέσα από αμετάβλητη βεβαιότητα θα μας οδηγήσει στο πεδίο κάθε αρετής…εκείνο της αναγνώρισης της φύσης του νου.

Η αίσθηση της πληρότητας που όλοι αναζητούμε, εμπεριέχεται στην αναζήτηση αλλά και στην καλλιέργεια μιας ανώτερης σοφίας που υπάρχει μέσα μας.

Η πρόθεση για την έναρξη αυτής τη διαδικασίας, σηματοδοτεί την επίσημη πρόσβαση μας στη σφαίρα της “αλήθειας”.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου, την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.