Μια φανταστική υπενθύμιση

Ανεξάρτητα από τους τωρινούς-εφήμερους ισχυρισμούς, που επικαλούμαστε στους γύρω μας αλλά και στον εαυτό μας, ακόμη μια χρονιά φεύγει.

Ανεξάρτητα αν δεν εντοπίσαμε ακόμη, το στοιχείο “εκείνο” που θα μας κάνει ευτυχισμένους, ανακαλύψαμε αρκετά από εκείνα που αδυνατούν να μας κάνουν.

Αποκτήσαμε μια πιο σαφή και χειροπιαστή εικόνα, από το τι δεν πραγματικά δεν είμαστε, τι δεν μας ταιριάζει και σαφέστατα τι δεν μας εκφράζει.

Όποιος και αν είναι ο “νέος” μας στόχος, επαγγελματικός, προσωπικός ή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο εστιάζουμε λίγο πριν έρθει η νέα χρονιά, ας μάθουμε πως όσο διαφορετικοί και αν είμαστε σε σχέση με τους γύρω σου, έχουμε περισσότερα σημεία ταύτισης, από ότι απόκλισης.

Το κυριότερο από αυτά, είναι αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη να προσθέσουμε στο βιογραφικό μας, ως ζητούμενο για τη νέα χρονιά, το να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Καλύτεροι άνθρωποι, για εμάς τους ίδιους και για κανέναν άλλο.

Καλύτεροι άνθρωποι, για το “πραγματικό” εύρος των δυνατοτήτων μας.

Καλύτεροι άνθρωποι, για να τιμήσουμε την ίδια τη ζωή, που εκφράζεται με μια ένταση ανάλογη με τον τρόπο που ο καθένας μας την συνθέτει, μέσα από τις πράξεις του.

Ολόκληρη η χώρα, η γειτονιά, οι φίλοι, η οικογένεια μας και ο πλανήτης, δικαιούνται να σταθούν επιτέλους, σε ένα επίπεδο που αρμόζει στις πραγματικές ποιότητες του ανθρώπου.

Αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτή είναι η χώρα μου!

Αρνούμαι να πιστέψω πως αυτός είναι ο πραγματικός εαυτός μου!

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και τη χαρά να κάνω τον κόσμο γύρω μου φανταστικό, γιατί κανένας άλλος δεν μπορεί.

Αναλαμβάνω μια ευθύνη απογυμνωμένη από εγωισμό και έπαρση, εμποτισμένη μόνο με μια πρόθεση για αγάπη και προσφορά, μέσα από την ταπεινότητα μιας ανθρώπινης ύπαρξης.

Αρνούμαι να επαναπαυτώ επενδύοντας τις ελπίδες μου για σωτηρία, σε κάποιον άλλο!

Αρνούμαι να “αφήσω” το μέλλον μου και τη γέννηση κάθε νέου παιδιού, σε οράματα, που δεν έχουν ως πυρήνα τους, την συμπόνια και την αγάπη!

Αν οι “ηγέτες” δεν γνωρίζουν και δεν καταλαβαίνουν αυτά που λέω, θα τους δείξω “εγώ”…

Θα τους δείξω μια ηλικιωμένη που καλημερίζει τον ήλιο με την ίδια χαρά που το έκανε όταν ήταν παιδί, και που παρόλο τα δύσκολα που περνά, διδάσκει αγάπη σε μανάδες, εγγόνια και παιδιά, μέσα από την ανθρωπιά της και την επιμονή της.

Θα τους δείξω όλους εκείνους, που όταν κάποιος τους φωνάζει από θυμό και αγανάκτηση, αντιδρούν με ηρεμία, κατανόηση και συμπόνια, χαμογελώντας και χτυπώντας τους ελαφρά στον ώμο.

Θα τους δείξω όλους εκείνους, που αντί για πέτρες, όπλα και συμφέροντα, κρατούν, μια άσβεστη από “δοκιμασίες” πίστη, εισπνέοντας την αδικία, το “κακό” και το φόβο, εκπνέοντας σεβασμό, ελπίδα και κυρίως μια παράξενη γαλήνη, υφαίνοντας έτσι μέρα με τη μέρα, βελονιά με βελονιά, ένα φανταστικό αύριο.

Θα τους δείξω όλους εκείνους, που μας έδωσαν το δικαίωμα να είμαστε εδώ για να στελεχώνουμε το σήμερα, μέχρι να τους ξανά επιστρέψουμε τη σκυτάλη στο προσεχές μέλλον!

Ας βγάλουμε επιτέλους από πάνω μας, το πέπλο της αναβολής και της αναβλητικότητας και ας θέσουμε ως στόχο, να χαμογελάμε και να χαιρόμαστε, χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο.

Ας γιορτάζουμε μαζί με όλους τους γύρω μας, την καθημερινότητα, με την ίδια μεγαλοπρέπεια και θέρμη, που πλαισιώνουμε τα Χριστούγεννα και τη πρωτοχρονιά.

Ο λόγος αυτής της διαδικασίας?

Οι υπέροχοι άνθρωποι που περιβάλλουν τις ζωές μας. Οι άνθρωποι που πραγματικά μας αγαπούν, μας στηρίζουν και αποτελούν γνήσιο και πολύτιμο ενέχυρο, για ένα κόσμο που πραγματικά πληρεί τις προϋποθέσεις, για να ξεπεράσει τη μέχρι τώρα πορεία του, και τον ίδιο τον “εαυτό” του.

Η μόνη απάντηση για ότι επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω μας, είμαστε εμείς!

Ας πιάσουμε δουλειά λοιπόν, δημιουργώντας για το καλύτερο έτος της μέχρι τώρα ζωής μας!

Τιμή σε μας, που βρισκόμαστε εδώ να το υλοποιήσουμε.

Τιμή στον καθένα μας, που παρά τα όσα ακούγονται, εξακολουθεί να δουλεύει “αθόρυβα”, ταπεινά και υπομονετικά, υπηρετώντας την αγάπη.

Όσο έντονα και αν μιλά το “κακό”, το “αρνητικό”, το “αποτρεπτικό”, τόσο πιο χαμηλόφωνα και σιωπηλά θα απαντάμε όλοι εμείς, μέσα από την ανωνυμία των έργων μας, μέσα στην καθημερινότητα.

Αδιαφορούμε για πρωτοσέλιδα, ειδήσεις και ρεπορτάζ, γιατί φτιάχνουμε τα δικά μας, μέσα από τις πράξεις μας και που αντί για χαρτί, τυπώνονται στην αιωνιότητα της στιγμής.

Αυτά που η ποιότητα τους, δεν είναι συμβατή με την διασημότητα και την προώθηση, αλλά με που λειτουργεί ως αναζωπύρωση της πραγματικής ουσίας του που υπάρχει μέσα στον καθένα μας…των συναισθημάτων.

Για κάθε επιχείρημα που ακούτε να εκφράζεται, ότι ο κόσμος μας είναι εχθρικός και επικίνδυνος, σας προ(σ)καλώ να επικαλείστε ένα αντίστοιχο που αποδεικνύει ότι είναι φανταστικός.

Αν δεν έχετε από που να εμπνευστείτε, ξεκινήστε από τα παιδιά που υπάρχουν γύρω σας.

Καλώς ορίσατε σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σας…την καλύτερη

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.