3991: Η μη αποδοχή της δικαιολογίας

 

Το παράδοξο είναι ότι χρόνος υπάρχει.

Η μη αποδοχή της δικαιολογίας είναι η ύψιστη δυσκολία, όχι το Έργο.

Τις ημέρες υπερβολικού φόρτου η Εργοώρα, είναι εξίσου δύσκολη με εκείνες του ρεπό!

Το φάσμα το δικαιολογιών της αποφυγής του Έργου, είναι ευρύτατο και ανεξάντλητο.

Η Αλήθεια από την άλλη είναι μια, και ενώ μπορεί να παραμεριστεί είναι αδύνατο να διαφοροποιηθεί ή να διαβρωθεί μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει κάποιος που θα επιτρέψει στον εαυτό του να αναιρέσει την διαχρονικότητα της.

Αποτελεί κοινή πραγματικότητα για όλους, αλλά παρ΄όλα αυτά εξακολουθείς να επικεντρώνεσαι στην εφευρετικότητα των δικαιολογιών.

Αποτελούν το αδιέξοδο δίπλα στο μόνο δρόμο.

Είναι ζήτημα χρόνου να αισθανθείς το οξύμωρο του να κάνεις περισσότερα από όσα καλείσαι να κάνεις, προκειμένου να μη κάνεις τίποτα!

Αντί λοιπόν να σαμποτάρεις και να αναχαιτίζεις τη φανταστικότητα που φέρεις μέσα σου, άρχισε να σε δικαιολογείς λιγότερο όταν νοιώθεις το κάλεσμα να σου ζητά να κάνεις “κάτι”.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μάθε πως βρίσκεσαι εδώ για να μας δείξεις πως ακόμη και τις δικαιολογίες μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε αφορμές περαιτέρω εμβάθυνσης.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.