Κάψα

Να παραδώσεις κάτι στους επόμενους πλήρες απαλλαγμένο από εγωϊκές πεποιθήσεις, αλλά από μια κάψα ιερότητας προς το μέλλον που θα υλοποιηθεί από τους αγέννητους.

Να κανείς αυτό το κόσμο όσο πιο φανταστικό σου επιτρέπει η Αγάπη που φέρεις μέσα σου, χωρίς να σου επιτρέπεις να ταυτίζεσαι με το κοινωνικό κλίμα που επικρατεί εκείνη τη περίοδο.

Τίποτα να μην μπορεί να σου προσφέρει ανακούφιση από αυτή τη εσωτερική φλόγα της Ανθρωπιάς που καίει μέσα σου, πέρα από μια συνεχή εμβάθυνση που καθημερινά θα σε φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην καινοτομία.

Να σκέφτεσαι όλα τα παιδικά μάτια που νοιώθουν φυλακισμένα σε μια πραγματικότητα που υπολείπεται φανταστικότητας και μέσα από τη διεργασία σου αυτή να τους προσφέρεις επικοινωνία με άλλους γαλαξίες.

Να αδυνατείς να ησυχάσεις αν υπάρχει ακόμη και ένας άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη, που αδυνατεί να αποδεχτεί την ιερότητα που φέρει, λησμονώντας έτσι το χρέος του προς την Ανθρωπότητα.

Να προσεύχεσαι για ολόκληρο το Κόσμο με την ίδια αμεσότητα που προσεύχεσαι για την οικογένεια σου.

Να παραδώσεις το σώμα σου στην υπηρεσία της ψυχής σου, και όσο πιο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο γίνεται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αίσθηση της ανακούφισης που θα νοιώθεις.

Τιμή σε εσένα που ακόμη και αν όλα τα κεριά του κόσμου εξαφανιστούν από προσώπου γης, η παρουσία σου θα αποτελεί φάρο για όσους αναζητούν το δρόμο της Αγιότητας.

  

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.