7084: Κατηγορίες

Δεν αφορά το σωστό το λάθος, αλλά την ηθική που το καθορίζει.

Δεν σχετίζεται με το γιατί ή το πως αυτό συνέβη, αλλά με την αποκάλυψη του.

Είναι οξύμωρο το ότι ενώ γνωρίζουν όλοι την κρίση των Αξιών του σήμερα, εμφανίζονται ξαφνιασμένοι, υιοθετώντας μια συμπεριφορά που θα είχε λογική, αν αναδυόταν από το ακριβώς αντίθετο.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη προδικάσει και καταδικάσει το όποιο ανθρώπινο ίχνος μπορούσε να διασωθεί, από την αξιοπρέπεια που είχε παραμείνει μέσα στους ενόχους και τα θύματα.

Η μόνη ερώτηση που θα άξιζε να αναρωτηθεί κάποιος είναι τι δικάζεται πραγματικά;

Δικάζεται ο νόμος, ή αδιαφορία για τον νόμο, ή η παντογνωσία περί του νόμου;

Πολλοί υπό το λάβαρο του δικαίου είχαν κάποτε ζητήσει την άμεση εφαρμογή του νόμου σε μια γυναίκα εξαιτίας της μοιχείας. Κρατούσαν κυριολεκτικά τον νόμο στα χέρια τους αφού η επιβολή του ήταν μέσω του λιθοβολισμού.

Λίγα λεπτά πέρασαν και άρχισαν να πέφτουν στη Γη, αντί για το σώμα της ένοχης.

Ό άναμάρτητος υμών πρώτος λίθον βαλέτω έπ’ αυτήν” ήταν τα λόγια που το προκάλεσαν.

Δεν σου ζήτησε κανείς να “νύψεις τας χείρας σου”, ούτε να μένεις αμέτοχος για κάτι που επηρεάζει την πραγματικότητα που ζεις.

Αναλογίσου πόσοι (e)Δήμιοι αποδίδουν ποινές, φορώντας “προφίλ”, αντί για κουκούλα.

Αναλογίσου οι εκπομπές των ρύπων της συγκεκριμένης κατάστασης, που θα διοχετευτούν όταν αυτή φτάσει στο τέλος της.

Τέλος αναλογίσου αν Εσύ έβρισκες το σθένος να σταθείς μέσα σε όλη αυτή την ένταση και να ξαναπείς στο (e)πλήθος “ Ό άναμάρτητος υμών πρώτος λίθον βαλέτω” αν οι χτύποι της καρδιάς σου θα παρέμεναν στο ίδιο τέμπο.

Εσύ είσαι το Φως ανάμεσα στους ανθρώπους τώρα.

Πήγαινε κοντά τους και θα αναγκαστούν να ακούσουν την φωνή της καλοσύνης τους, μέσα από την ηχώ της κατανόησης που θα προκαλέσει η γαλήνη σου.

Τιμή σε εσένα που βρίσκεσαι εδώ.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.