125: Μια φανταστική χρονιά

Με αφορμή τη νέα χρονιά που πλησιάζει, όλοι μας επαναπροσδιορίζουμε τα θέλω και τους στόχους μας, ευελπιστώντας να έρθουμε πιο κοντά στον ορισμό του όρου της πραγματικής προσωπικής ευτυχίας.

Οι αναμνήσεις και οι σκέψεις ενός κύκλου-χρόνου που φεύγει, γαλούχησαν στον καθένας μας, μια διαφορετική προσέγγιση της ουσίας.

Μιας ουσίας, που αναγνωρίζει πως αυτό που αλλάζει στη νέα χρονιά είναι απλά ένας αριθμός!

Μιας ουσίας, που αναγνωρίζει ότι οι δικαιολογίες μπορεί να συνεχιστούν ή να σταματήσουν.

Μιας ουσίας, που έχει βαρεθεί να ακούει ευχές, χωρίς να αναφέρονται στην “αληθινή” πραγματικότητα!

Ευχές που παρ’όλο που εκφράζονται με αγάπη, με ειλικρίνεια και με ευγένεια, αποκτούν μια αίσθηση τυπωμένου σλόγκαν και έκφρασης, που συνοδεύει επαναλαμβανόμενα και αδιάλλακτα τη ίδια περίοδο κάθε χρόνο.

Ευχές που τους υπολείπεται “φανταστικότητα”.

Αν στις ίδιες τις ευχές μας, δεν τολμάμε να ευχηθούμε κάτι περισσότερο από το “υλικό” και “χειροπιαστό”, πως θα θυμίσουμε τόσο στους άλλους, όσο και στους εαυτούς μας, το απαράβατο δικαίωμα μας να ξεπερνάμε τις δυνατότητες μας?

Αν στις ευχές που απευθύνουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους, στους συνεργάτες μας, στους γείτονες μας και στους φίλους μας, δεν αποτελέσουμε για εκείνους ένα είδος υπενθύμισης, μιας εικόνας ή μιας αίσθησης που τον κάνει να ονειρεύεται και να ελπίζει, τότε ποιος θα το κάνει?

Αν οι ευχές που απευθύνουμε, είναι “συντηρητικές” τότε γίνονται λέξεις!

Αν οι ευχές δεν εστιάζουν στο μέγιστο, γίνονται παρηγοριές και καθησυχαστικές!

Αν οι ευχές δεν “τρομάζουν” τον παραλήπτη από το μέγεθος της αγάπης που εμπεριέχουν, τότε απλούστατα δεν μπορούν να αποκαλούνται ευχές!

Η ίδια η ευχή σαν λέξη, έχει άλλο “ενεργειακό δυναμικό”.

Η αποστολή της, ο ρόλος της, η χρήση της, θυμίζει διαστημόπλοιο…βρίσκεται στη διάθεση μας, για να μας μεταφέρει “αλλού”, πέρα από τα καθημερινά και ορατά.

Αποτελεί υπενθύμιση του αστροναυτικού μας ρόλου.

Είναι η γνήσια και η αυθεντική μας ποιότητα…να ξεπερνάμε τους φόβους, τους δεσμούς, τις δυσκολίες και κυρίως να εγκαταλείπουμε το σίγουρο, το βέβαιο και το ασφαλές, για λίγες στιγμές εξερεύνησης της “αλήθειας”.

Σ’αυτές τις ημέρες που διανύουμε, ορίζουμε τη χάραξη μιας νέας πορείας.

Ας ευχηθούμε όλοι μας αυτή η νέα πορεία-χρονιά, να είναι φανταστική!

Να μας εκπλήξει, να μας κάνει να εγκαταλείψουμε τα κεκτημένα και τους “άσσους” που έχουμε κρυμμένους για ώρα ανάγκης στο μανίκι μας, και να πάμε…πιο πέρα!

Να μας επιτρέψει να αγκαλιάσουμε, αυτό που αφενός μας φοβίζει αλλά αφετέρου είναι το μόνο που μπορεί να μας πλησιάσει την ευτυχία και την προσωπική πληρότητα.

Κυρίως όμως, ας σταθούμε απέναντι στον καθρέφτη μας και αφού εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον εαυτό μας, ας του επιτρέψουμε κοιτάζοντας τον στα μάτια, αυτή η νέα χρονιά να είναι η φανταστικότερη της μέχρι τώρα ζωής του.

Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, ας καλωσορίσουμε την νέα χρονιά μέσα από ένα πιο διευρυμένο πρίσμα προσδοκιών, πλήρως απαλλαγμένο από την αρνητικότητα και από ενδοιασμούς.

Ας “εκπαιδεύσουμε” εμείς τη νέα χρονιά, να αποκτήσει τη μορφή που η ανθρωπότητα επιθυμεί, γαλουχώντας τη, μέσα από την υποδειγματικότητα μας.

Για πρώτη φορά, ας προσθέσουμε στους στόχους μας, το ασύλληπτο.

Για πρώτη φορά, ας αναλογιστούμε τη φύση μας, όχι μόνο ανθρώπινη αλλά και πνευματική.

Για πρώτη φορά, ας επιλέξουμε όχι να διαβάσουμε την ιστορία, αλλά να τη γράψουμε!

Για πρώτη φορά, ας θέσουμε εμείς τα στανταρς, για ολόκληρη τη μέχρι τώρα γενεολογία.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε προ(σ)καλώ να αναλογιστείς τη σπουδαιότητα σου, ως οντότητα.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σου γνωστοποιώ ότι η νέα χρονιά μπορεί να γίνει η φανταστικότερη της μέχρι τώρα ζωής σου, μέσα από τις πράξεις σου.

Καλώς όρισες σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού σου..την καλύτερη.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.