6154: Πανδημία και κατακλυσμός

Σε μια περισσότερο σύγχρονη εκδοχή, η έννοια της πανδημίας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον κατακλυσμό της Παλαιάς Διαθήκης.

Ένας ωκεανός από απειλές έχει κατακλύσει την Ανθρωπότητα το έτος 2020 μ.χ όπου ο κάθε άνθρωπος καλείται να επαναπροσεγγίσει εκ νέου τον ορισμό μιας επιτυχημένης ζωής.

Η επιβίωση για ακόμη μια φορά είναι προ των πυλών και πριν ακόμη το έτος κλείσει, οι απώλειες σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν περισσότερες από 1.700.000 ψυχές.

Το παράδοξο είναι ότι ακόμη και αν ο Νώε υπάρχει, από την στιγμή που δεν έλαβες κάποιο κάλεσμα καλείσαι να αποδεχτείς την πιθανότατα να μην πληροίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Εκτός αν μαζί με την ευθύνη του παραπάνω ενδεχόμενου, επιλέξεις να γίνεις Νώε για άλλους.

Η κιβωτός δεν είναι το σπίτι, το σπίτι είναι η γέφυρα για την κιβωτό.

Η κιβωτός είναι ο εαυτός σου και είναι ιδιαίτερα τώρα που θέλοντας και μη καλείσαι να φιλοξενήσεις μέσα σου τόσο τα στοιχεία που έχεις καταφέρει να εξημερώσεις και ζεις καθημερινά μαζί τους με φυσικό τρόπο, όσο και εκείνα που είμαι άγρια, λόγω της διαρκής σου αναβλητικότητας να τα τιθασεύσεις για λόγους που δεν έχουν σημασία.

Για πρώτη φορά όχι μόνο δεν μπορείς να πάρεις επιπλέον αναβολή, αλλά καλείσαι να αντιληφθείς αν η ιστορία του Νώε αποτελεί μια ανούσια αναφορά ή αν όντως μπορεί να αποτελέσει για εσένα το κλειδί στο να επιδείξεις την αντοχή που απαιτείται μέχρι το περιστέρι να επιστρέψει στο χέρι σου με το κλαδί ελιάς στο ράμφος του, ως ένδειξη νίκης.

Όποιος και αν είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μάθε πως η παρουσία σου σε αυτή την εποχή, μόνο τυχαία δεν είναι.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.