4459: Πάσχα 2020

Ολόκληρος ο πλανήτης θα αναγκαστεί φέτος να δει το Πάσχα διαφορετικά.

Να το δει για πρώτη ίσως φορά όπως στην ουσία του είναι, εσωτερικό.

Μακριά από το κοινωνικό στίγμα και το εμπορικό μίασμα που κάθε χρονιά το συνόδευε, ο καθένας θα αντιληφθεί αν στα αλήθεια πιστεύει στον Χριστό.

Σε έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι μέσω της Αγάπης του για την Ανθρωπότητα, αναστήθηκε.

Σε έναν άνθρωπο που δοκιμάστηκε όσο κανείς άλλος και δίδαξε μέσα από τη διδασκαλία του την ευκολία της νοητικής υπέρβασης.

Είναι πραγματικά δώρο στην σύγχρονη εποχή το γεγονός ότι οι οικογένειες θα ξανά ανακαλύψουν τη δομή της ευτυχίας που παράγεται μέσα σε ένα σπίτι και που τους τη στερεί η επαγγελματική καθημερινότητα.

Είναι φανταστικό ότι οι λαμπάδες φέτος θα είναι τόσο λιτές και ταπεινές όσο Εκείνος.

Είναι φανταστικό που φέτος πολλοί αντί να παρακολουθούν παθητικά από τους δέκτες της τηλεόρασης τους νεκρούς λόγω του ιού, θα ανάψουν ένα κερί και θα προσευχηθούν για αυτές, όχι για την ανάπαυση τους, αλλά για την Ανάσταση τους!

Είναι φανταστικό που παρότι πέρασαν δύο χιλιάδες είκοσι χρόνια, είναι ακόμη δύσκολο να συλλάβεις την μεταμορφωτική δύναμη της Αγάπης, πού ακόμη και ο ίδιος ο Χρόνος τίμησε χωρίζοντας τον εαυτό του σε προ Χριστού και μετά Χριστού.

Yorgos Pantazonas

Ας γράψουμε όλοι μαζί μια παγκόσμια ιστορία πνευματικού ακτιβισμού, ας γίνουμε όλοι μας δημιουργοί μιας πραγματικότητας που θα είναι ικανή να τιμήσει τους προγόνους μας και μελλοντικά να στεγάσει την καλύτερη εκδοχή μας...τις επόμενες γενιές.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.